Deşi este mai mic, oul de prepeliţă poate să înlocuiască cu succes oul de găină din alimentaţia noastră şi, mai mult, să ne menţină sau să ne redea sănătatea. Iată numeroasele beneficii ale consumului lui.
Cercetătorii britanici au dat verdictul: consumul de ouă este benefic pentru sănătatea noastră, dar cel mai bun este oul de prepeliţă pentru că este un super aliment, capabil să ne ofere toţi nutrienţii importanţi de care organismul nostru are nevoie într-o zi.
Ce conţine oul de prepeliţă?
Ouăle de prepeliţă le-ar putea înlocui cu uşurinţă pe cele de găină pentru că ele conţin de opt ori mai mult fier, de cinci ori mai mult fosfor, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B12. Mai mult decât atât, ouăle de prepeliţă conţin 13 % proteine de calitate superioară faţă de cele de găină, vitamina A, B, D, E, zinc, potasiu, sulf, calciu, glucide speciale şi au un total de 14 calorii! În plus, ele nu provoacă alergii, din contră, le vindecă! Şi lucrurile nu se opresc aici!
Beneficii ale consumului de ouă de prepeliţă
Ouăle de prepeliţă sunt excelente pentru revitalizarea organismului la orice vârstă, sunt bune pentru lăuze, pentru persoanele care tocmai au suferit operaţii sau care au făcut chimioterapie, pentru anemici, dureri de cap, oboseală etc. Ele sunt bune atât pentru cei care îşi doresc să îşi menţină sănătatea, dar şi pentru cei care îşi doresc să şi-o recupereze. Ovomucoidul, adică proteina din albuş, previne alergiile, vindecă rinita alergică şi sinuzitele. Ouăle de prepeliţă sunt recomandate celor care au probleme digestive pentru că reglează aciditatea gastrică. Aşadar, ele sunt benefice celor care suferă de ulcer, gastrită, dar şi care au pietre la bilă, la rinichi sau care au probleme cu ficatul. De asemenea, ele întăresc sistemul imunitar fiind bune pentru copii pentru că îi feresc de bolile infecţioase, vindecă anemiile, conjunctivitele şi urticariile. Ouăle de prepeliţă stimulează metabolismul, fiind de folos în curele de slăbire şi în prevenirea şi tratarea obezităţii. De asemenea, ouăle de prepeliţă scad colesterolul şi protejează inima şi întreg sistemul circulator.
În plus, ele sunt bune în tratarea astmului, diabetului şi tuberculozei
În cazul copiilor şi nu numai, ouăle de prepeliţă stimulează activitatea cerebrală, memoria şi sistemul nervos. Consumul de ouă de prepeliţă este bun şi în cazul viitoarelor mămici care vor să asigure o dezvoltare armonioasă a sistemului nervos şi cerebral al copilului. Studiile cercetătorilor britanici au ajuns la concluzia că acei copii care au consumat ouă de prepeliţă au înregistrat un coeficient de inteligență crescut. În cazul bărbaţilor, ouăle de prepeliţă sunt cunoscute pentru efectele sale benefice asupra fertilităţii, impotenței şi libidoului datorită conţinutului lor de proteine, vitamine şi fosfor. De asemenea, ouăle pe prepeliţă sunt foarte bune pentru sănătatea pielii şi a părului. Dacă vi se pare greu de crezut, atunci trebuie să ştiţi că multe măşti de înfrumuseţare se folosesc de acest aliment complet pentru rezultate excelente.
Cum se consumă ouăle de prepeliţă?
Oule de prepeliţă se consumă, în general, crude pentru a profita la maxim de calităţile lor. Ele se spală în apă fierbinte. Spre deosebire de ouăle obişnuite, nu există riscul infecţiei cu Salmonella pentru că ele sunt rezistente la infecţii datorită conţinutului de lizozimă, o substanţă care ucide bacteriile. Dacă nu vă place deloc gândul de ouă crude, atunci puteţi să folosiţi un mic artificiu pentru a face mai plăcută experienţă: le puteţi amesteca cu suc de roşii sau de portocale sau le puteţi combina în salată de legume, de fructe, cu brânză sau cu miere, dar tot în stare crudă.
Cura cu ouă de prepeliţă
Ouăle se beau dimineaţa, pe stomacul gol, cu aproximativ o oră înainte de micul dejun. Cura ține între 30 şi 60 de zile şi poate fi ţinută de oricine, inclusiv de copii. Pentru copii, cura cu ouă de prepeliţă se recomandă pentru a îmbunătăţi starea fizică şi mentală. Studii recente au arătat că aceasta cură are un impact benefic asupra IQ-ului şi a sistemului nervos, stimulează creşterea şi rata metabolismului. Copiii sub un an pot urma o astfel de cură, care durează numai 30 de zile, timp în care se va consuma un singur ou zilnic. Copiii cu vârsta între 1 an şi 7 ani pot urma o cură de 30 de zile în care, zilnic, se vor consuma câte 2 ouă de prepeliţă. Copiii între 8 şi 10 ani pot urma o cură de 30 de zile în care trebuie să consume câte trei ouă pe zi, adică un total de 90 de ouă. Copiii între 11 şi 15 ani pot urma o cură de 31 de zile în care pot consuma câte 3 ouă în primele 3 zile şi câte 4 ouă până la finalul curei. În total se vor consuma 120 de ouă. Pentru copiii care au între 16 şi 18 ani este recomandat să ţină o cură de 25 de zile în care să consume 3 ouă în primele două zile, patru în a treia zi şi apoi câte 5 până la finalul curei. În total se vor consuma 120 de ouă. Adulţii pot opta pentru două tipuri de cure: una cu 120 de ouă şi alta cu 240 de ouă. Prima va dura 25 de zile, iar a doua 49 de zile. Singura diferenţa dintre cele două cure este numărul de zile, dar administrarea este la fel: în primele două zile se consumă câte 3 ouă, în a treia zi se consumă 4 ouă şi apoi, zilnic, se consumă câte 5 ouă până la finalul curei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu