vineri, 9 septembrie 2011

Portocalele

Portocalele conţin zahăr şi minerale, au efect diuretic, alcalin, de mineralizare, laxativ şi acţiune tonică. Reprezintă unul dintre cele mai minunate cadouri ale naturii - este un fruct hrănitor şi delicios, o sursă bogată în vitamine A, B, C şi calciu. De asemenea, conţine sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf şi clor, vindecă dureri de cap şi migrene.

Indigestie

Portocala este un aliment eficient în remediul indigestiei cronice. Aceasta „linişteşte” sistemul digestiv, stimulează fluxul sucurilor digestive prin îmbunătăţirea digestiei şi creşterea apetitului. De asemenea, creează o barieră în calea dezvoltării bacteriilor în intestine.

Constipaţie


Portocala este benefică în tratarea constipaţiei. Dacă mănânci una sau două portocale înainte de culcare şi mai mănânci una dimineaţa, vei stimula activitatea intestinelor în vederea eliminării reziduurilor, care neeliminate din colon, duc la intoxicarea organismului. E o cale excelentă de a stimula acţiunea intestinelor.
Medicament natural împotriva constipaţiei
Se fierbe coaja unei portocale în 300 ml de apă timp de 20 de minute. Prima apă, fiind amară, se aruncă. Se reia operaţia, fără a uita de această dată să îndulceşti preparatul cu puţină miere sau cu zahăr nerafinat. Se scoate coaja, se lasă să se usuce pe o suprafaţă curată şi se mănâncă. În multe cazuri, coaja de portocală este suficientă pentru a provoca eliminarea scaunelor tari.

Boli ale oaselor şi dinţilor


Boli ale copiilor

Sucul de portocale este considerat un aliment excelent pentru copii - previne scorbutul şi rahitismul şi ajută creşterea. Este indicat şi bebeluşilor după vârsta de 4 luni, constituindu-se într-un veritabil supliment de vitamine. De asemenea, fiind o excelentă sursă de calciu şi vitamina C, este recomandat în bolile oaselor şi ale dinţilor.

Boli ale inimii

Sucul de portocale îndulcit cu miere este foarte bun pentru bolile de inimă. De exemplu, se foloseşte în caz de infarct, perioadă în care se recomandă consumul de suc ce aduce organismului un supliment important de vitamina C, necesară refacerii capilarelor şi bunei circulaţii. Sucul de portocale îndulcit cu miere este o importantă sursă de energie.

Remediu pentru răceli

Consumul de suc de portocale amestecat cu un vârf de cuţit de sare şi o lingură de miere este un remediu eficient în cazul tuberculozei, astmului, răcelii bronşitei, tusei seci. Datorită acţiunii combinaţiei de sare, miere şi suc de portocale asupra plămânilor, eliminarea fluidelor din bronhii devine mai uşoară, dar se va crea şi o „barieră” împotriva reinfectării.

Acnee

Coaja de portocală este indicată şi în tratarea acneei şi a coşurilor - se zdrobeşte coaja şi se aplică pe zonele afectate, lăsându-se să acţioneze 10-15 minute, după care se clăteşte cu apă călduţă.

Sfat!


Portocalele trebuie mâncate dimineaţa, pe stomacul gol - în măsura în care sunt tolerate de stomac -, înainte de prânz şi de cină.


Portocale pentru frumuseţe

Mască pentru ten cu efect calmant - se zdrobeşte fructul, se amestecă pulpa bine zdrobită cu o linguriţă de smântână proaspătă. Se aplică pe faţă şi se lasă 20 de minute, după care se clăteşte cu apă călduţă.


Cura cu portocale
Se consumă 250-500 g portocale pe zi, timp de 2-3 săptămâni, înainte de mese. Se poate face şi o cură de o zi pe săptămână ce constă doar în consumul de portocală sau suc. Pe timp de iarnă, pentru întărirea organismului, doza obişnuită este de 1-2 portocale pe zi. Se poate face cură cu 2-3 pahare de suc de portocale pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu