sâmbătă, 27 august 2011

Argila şi lupta împotriva acneei

Argila este unul dintre elementele naturale cele mai folosite de catre om pentru proprietatile sale curative. De mii de ani oamenii o intrebuinteaza ca detoxifiant al organismului. In tratamentul acneei, argila se poate utiliza intern sau extern.
Masca cu argila curata tenul

E foarte simplu de preparat o astfel de masca si efectele asupra tenului sunt benefice. Incearca si tu: se amesteca o lingurita de argila cu apa de la robinet sau apa plata. Amesteci pana se face o pasta groasa, dupa care se intinde pe fata. In functie de ten, poti inlocui apa cu suc de fructe sau legume. De exemplu, pentru tenul gras castravetele si lamaia sunt recomandate. Castravetele (unul mic) se rade printr-o razatoare fina dupa care se stoarce intr-o sita. Sucul astfel obtinut se amesteca cu o lingurita de argila. Masca se poate folosi o data pe saptamana. Pentru ten uscat se poate folosi ulei de masline in loc de sucuri de fructe.

Acneea regreseaza daca bei argila

Urmeaza un tratament cu argila. Un tratament de 21 de zile presupune sa consumi de trei ori pe zi argila. Pune o lingura de argila intr-un pahar cu apa si lasa-l cateva ore, dupa care poti sa-l consumi. Amesteca numai cu o lingura de lemn. Bea preferabil pe stomacul gol, inainte de masa. Un tratament mai lejer presupune numai un pahar, dimineata, pe stomacul gol. Prepara paharul noaptea si lasa-l acoperit. Agita-l de dimineata inainte sa-l bei. Terapeutii naturisti spun ca cea mai buna argila e cea galbena, recoltata din locul unde te-ai nascut. Daca nu ai timp sa umbli dupa argila, ia din farmacii sau de la Plafar.

www.acnee.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu