luni, 29 august 2011

Lăptişorul de matcă

Lăptişorul de matcă este considerat de specialişti un simbol al sănătăţii, vitalităţii, vigorii şi productivităţii. Secretat de glandele salivare ale albinelor şi utilizat ca hrană permanentă a reginei stupului, lăptişorul a devenit un remediu natural foarte apreciat pentru vindecarea multor afecţiuni.


Lăptişorul de matcă PUR (crud) vs. lăptişorul liofilizat
Există o mare diferenţă între lăptişorul de matcă PUR, aşa cum este el recoltat de apicultori, fără nici un adaos, şi celelalte forme ale acestuia, cum ar fi cel liofilizat (adică transformat în pudră pentru capsule) sau cel sub formă de fiole pentru băut. Prin aceste procese de transformare se pierd o parte din proprietăţile organoleptice ale lăptişorului, scăzând astfel eficienţa acestuia. De aceea, este recomandată consumarea lui în stare pură (crudă), naturală. În condiţii de refrigerare optime, între 2-6 grade C, lăptişorul de matcă PUR îşi păstrează toate proprietăţile, calitatea nutritivă şi prospeţimea pe termen îndelungat. Lăptişorul pur se poate omogeniza cu miere (10 g lăptişor în 500 g miere), calităţile lui benefice păstrându-se chiar 2-3 ani.

Beneficiile pentru sănătate a lăptişorului în stare naturală
Lăptişorul de matcă PUR este o hrană naturală extrem de bogată în elemente esenţiale vieţii. Se poate vorbi despre un efect sinergic al componentelor sale active, care sunt complementare. Produsul este stimulant, tonic, revitalizant şi euforizant şi, de asemenea, un echilibrant al sistemului nervos. El creşte consumul de oxigen la nivelul ţesuturilor şi are un efect direct asupra glandelor suprarenale, asigurându-le o bună funcţionare.
Lăptişorul de matcă în stare pură este un adevărat cocktail de vitamine. El conţine complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12), dar şi acidul pantotenic, adică vitamina B5, cunoscută şi sub denumirea de "vitamina antistres".
Lăptişorul de matcă aşa cum ni-l oferă natura constituie şi o sursă bogată de aminoacizi (acizii aspartic şi glutamic, taurină, tirozină, fenilalanină, etc.), săruri minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, cupru), oligoelemente (seleniu, zinc, mangan), glucide (fructoză, glucoză, maltoză) şi lipide sub formă de acizi graşi (acid stearic, palmitic).
Acest minunat produs apicol conţine şi o sursă unică de acid 10HDA (acid 10-hidroxi-2-decenoic), substanţă activă care posedă extraordinare efecte antibacteriene, antifungice şi antivirale, care ajută la mărirea rezistenţei organismului în faţa bolilor şi care ajută la eliminarea radicalilor liberi.
Acetilcolina pe care o conţine lăptişorul de matcă PUR este un compus cu rol în transmiterea influxului nervos, atât în sistemul nervos central, cât şi în cel periferic. În plus, lăptişorul pur are şi acţiune vasodilatatoare, cardioprotectoare, digestivă şi de reglare a sistemului hormonal şi a celui limfatic.

Afecţiunile tratate cu lăptişor de matcă PUR (crud)
Datorită faptului că lăptişorul este un produs natural care conţine atât de multe substanţe nutritive, acestea sunt mult mai uşor asimilabile de către organism şi pot fi întrebuinţate în foarte multe afecţiuni. Lăptişorul este recomandat pentru întărirea imunităţii organismului, în răceală şi gripă, în stres şi epuizare fizică, astenie, anorexie, anemie, anxietate, hipertensiune arterială, ateroscleroză, la pacienţii cu un nivel ridicat de colesterol şi lipide, în diabet, ulcer gastric şi duodenal, impotenţă, fertiliate, sindrom premenstrual, menopauză, dermatoze, diverse cancere, leucemie, parodontite, boli infecţioase, acnee, ten seboreic sau scleroză multiplă ... şi lista poate continua.
Un lucru foarte important de ştiut despre lăptişorul de matcă natural este că el are o proprietate adaptogenă, adică acţionează exact acolo unde oragnismul are nevoie.

Cum se administrează lăptişorul de matcă PUR (crud) ?
Modul de administrare recomandat este sublingual, datorită absorţiei rapide la acest nivel, înainte de masă, fiind un aperitiv pentru sănătate. Dozele variază în funcţie de scopul utilizării. În curele preventive se consumă între 500 mg şi 1g pe zi, dimineaţa, înainte de masă. În general, medicii apiterapeuţi vă pot recomanda dozajul în funcţie de afecţiune şi de gravitatea acesteia. Durata ideală a unei cure este de minim o lună. Mai mult, un nutriment natural precum lăptişorul crud nu are efecte secundare, nu dă dependenţă, nu interacţionează cu medicamentele şi nu are contraindicaţii.
Lăptişorul de matcă PUR se poate întrebuinţa cu succes şi în tratamentele cosmetice pentru piele şi păr sub formă de creme, loţiuni sau măşti, fiind un adevărat "elixir al tinereţii", graţie proprietăţilor sale regeneratorii şi tonifiante. Este recomandat pentru a reda strălucirea şi elasticitatea tenului, dar şi pentru tenurile foarte ridate. În funcţie de gradul de ridare, proporţia de lăptişor de matcă PUR la 100 g de cremă poate fi între 2 şi 4 g. În compoziţia măştilor se pot adăuga şi ulei de măsline, gălbenuş şi albuş de ou, miere sau fructe, în funcţie de tipul de ten. Masca se lasă să acţioneze, în medie, 30 de minute, după care se îndepărtează cu apă calduţă.

Efectele lăptişorului de matcă PUR sunt extraordinare: revitalizare, energizare, tonifiere, întărire a sistemului imunitar şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Prin urmare, folosiţi-l cu încredere, deoarece el vă furnizează tot ceea ce are nevoie organismul pentru a fi în cea mai bună formă.

www.doctoracasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu